Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i predsjedavajući skupštinske Komisije za mlade u posjeti JZU Zavod za bolesti ovisnosti

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dr. Aida Salčinović i predsjedavajući Komisije za mlade Skupštine ZDK-a Eniz Patković, u sklopu Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona, danas su upriličili posjetu Javnoj zdravstvenoj ustanovi Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona.

Zajedno sa direktorom Zavoda dr. Amirom Čustovićem, ministrica je obišla Odjeljenje za ambulantni tretman, kojom prilikom je upoznata sa organizacijom rada, materijalnim i ljudskim reursima ove zdravstvene ustanove.

-Kao prva ustanova ovog tipa, koja je dobila akreditaciju za kvalitet i sigurnost u zdravstvu od strane Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), a koja je uspješno obavila i reakreditaciju, Zavod za bolesti ovisnosti je primjer kako jedan profesionalan i domaćinski pristup u rukovođenju ustanovom neizostavno rezultira izvrsnim poslovnim rezultatima – istakla je ministrica Salčinović.

Iskazala je punu podršku u daljem radu ove ustanove, a kao pozitivnom primjeru u ostvarivanju zdravstvene zaštite pacijenta ali i zdravstvenog profesionalca, u znak zahvale i priznanja uručila je direktoru u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, simboličan poklon, prepis Povelje Kulina bana kao jedan od najvažnijih dokumenata bosanskohercegovačke historije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...