Dr. Mirela Mulalić iz Tešnja: Važno je slušati ljekare, a ne nasjedati na netačne informacije na društvenim mrežama

/

Dr. Mirela Mulalić donosi svoja iskustva iz Doma zdravlja u Tešnju, gdje kroz razgovore sa roditeljima, ali i onima koji su skeptični, daje detaljnje informacije o samoj vakcinaciji i njenim mogućim neželjenim efektima.

“Što se tiče nekih promjena vezano za vakcinaciju u odnosu na epidemiju i na dosadašnju našu praksu mi nismo ništa puno mijenjali. Mi radimo reviziju vakcinalnih kartona, svakodnevno, pozivajući roditelje kod kojih primjetimo kašnjenja. Također šaljemo i poštu na sedmičnom nivou, gdje imamo poprilično dobar odaziv, što pokazuje i naš procenat vakcinacije, ali i to da nemamo registrovanih slučajeva morbila u uzrastu do šest godina.

Poruku koju bih ja poslala roditeljima jeste ta da malo više vjeruju ljekarima, da za sve nesuglasice koje imaju obrate se lično nama ili zdravstvenim radnicima koji su dovoljno educirani da bi mogli dobiti adekvatne informacije. Da informacije koje kupe po medijima ne usvajaju, nego da se dovoljno educiraju i informišu o svim mogućim neželjenim efektima, a mi im tu stojimo na raspolaganju, jer vakcinacijom ne štitite samo svoje dijete nego i svu ostalu hronično bolesnu djecu, ali i djecu koja zbog starosne dobi nisu u mogućnosti da se vakcinišu”, izjavila je dr. Mulalić. Više na linku 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...