I dalje visoke temperature

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Danas. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

Prognoza za naredne dane

Sutra. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i rjeđe na području Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U srijedu u našoj zemlji će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti pod uticajem stabilne atmosfere. U najtoplijem dijelu dana, osjetljive skupine ljudi bi se mogle žaliti na umor i manjak energije. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora, naročito hroničnim bolesnicima s respiratornim i kardiovaskularnim bolestima. Uz laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja, tegobe će se lakše podnositi, saopćeno je iz FHMZ.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...