Delegacija Vlade i Skupštine ZDK boravila u radnoj posjeti Općini Doboj Jug

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona koju su predvodili premijer Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić boravila je danas u radnoj posjeti Općini Doboj Jug gdje je sa općinskim načelnikom Mirnesom Tukićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća dr. Hasanom Škiljom i saradnicima razgovarala o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima važnim za građane, ovu općinu i cjelokupan Zeničko-dobojski kanton.

U delegaciji Vlade bili su i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić te ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija.

Premijer Pivić je naglasio da je Vlada koju predvodi posvećena jačanju saradnje sa svim jedinicama lokalne samouprave, budući da na lokalnom nivou građani ostvaruju najveći obim potreba i prava, vodeći pritom računa o ravnomjernom razvoju i pravednoj raspodjeli dobara.

– Općine na sjeveru našeg kantona Tešanj i Doboj Jug, karakterišu istaknut poduzetnički duh i snažna inicijativa lokalnih uprava. Zahvaljujući takvom pristupu u ovim općinama imamo pouzdane partnere s kojima realizujemo važne projekte za naš kanton i građane – rekao je premijer Pivić.

Istakao je da je Doboj Jug sa registrovanih oko 300 kompanija važan i za privredu ovog kantona te da će budući autoput na koridoru Vc omogućiti još snažniji iskorak i razvoj privrede.

Jedan od važnih projekata za Općinu Doboj Jug je izgradnja bunara B5 u vodozaštitnoj zoni Hadvine, za koji je Vlada ZDK izdvojila 115.000 KM sredstava vodnih naknada te dodatnih 50.000 KM iz Budžeta ZDK-a.

Premijer je prilikom posjete otvorio produženi boravak u OŠ “21. mart”, projekt vrijedan oko 20.000 KM, od čega je 15.000 KM izdvojilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Delegacija je posjetila kompaniju “Doboj-putevi”, lidera u oblasti niskogradnje u ovom dijelu BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...