Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

/

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovane građanke i građani općine Tešanj,

Zvanično je započela predizborna kampanja za lokalne izbore 2024. godine, i u ovom važnom periodu pred nama, važno je podsjetiti se na odgovornost koju svi učesnici u izbornom procesu nose prema zajednici.

Kao predsjednik Snage Naroda OO Tešanj’, ovim putem pozivam sve političke subjekte, kandidate i njihove pristalice da tokom kampanje svoje napore usmjere na predstavljanje konstruktivnih rješenja i programa koji mogu unaprijediti kvalitet života naših građana. U vremenu kada su izazovi pred lokalnim zajednicama brojni, od ekonomskih pitanja do društvenog razvoja, naš fokus mora biti na rješenjima, a ne na podjelama.

Posebno apelujem da izbjegnemo svaki oblik govora mržnje, uvreda ili napada na ličnoj osnovi. Takvi postupci ne samo da narušavaju dostojanstvo izbornog procesa, već unose dodatne tenzije u našu zajednicu i odvraćaju pažnju od ključnih tema koje su od interesa za građane. Lokalni izbori su prilika da pokažemo kako se promjene mogu ostvariti kroz dijalog, međusobno uvažavanje i konkretne ideje.

Naša stranka, ‘Snaga naroda’, ostaje dosljedna svojim načelima – pružanju rješenja za probleme građana i promicanju vrijednosti koje vode ka napretku, solidarnosti i pravdi za sve. Vjerujemo da naši programi nude jasnu viziju razvoja općine Tešanj, ali i da takva vizija može biti uspješna samo ako svi zajedno radimo na njenoj realizaciji.

Pozivam sve naše sugrađane da se aktivno uključe u predstojeći izborni proces, prate programe i inicijative svih kandidata, te daju svoj glas onima koji se zaista zalažu za boljitak naše zajednice. Neka ovo bude izborna kampanja u kojoj ćemo se takmičiti idejama, a ne međusobnim napadima.

Zajedno možemo izgraditi bolju budućnost za našu općinu i osigurati da Tešanj bude mjesto ponosa za sve svoje građane.

Srdačno,

Adil Halilovic

Predsjednik Snage Naroda OO Tešanj

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...