STIPENDIJE ZA ISMAILA BARLOVA I ISMAILA ZULFIĆA: HEROJI KOJI POMJERAJU GRANICE

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Piše: Hajrudin REDžOVIĆ

Ismail Barlov, momak koji je Bosnu i Hercegovinu jučer ponovo učinio ponosnom, stigao je iz Francuske sa srebrnom medaljom sa Paraolimpijskih igara u Parizu. Nema tu velike pompe – to je samo još jedna u nizu medalja za ovog mladića, i za njegovog klupskog kolegu, najboljeg prijatelja i saveznika, Ismaila Zulfića. Dva imena koja zajedno osvajaju srca i bazene, dva nerazdvojna borca čija priča inspiriše i gradi novi, bolji svijet. Svijet u kojem granice ne postoje, samo snovi koje ostvaruju upornošću, prijateljstvom i nesalomivim duhom.

Njihov zajednički put počeo je na treninzima Plivačkog kluba „Spid“, kluba koji je njihov trener, Amel Kapo, osnovao 2015. godine – kao prvi paraplivački klub u Bosni i Hercegovini. Danas, sedam godina kasnije, ta priča se samo uspinje, svaki uspjeh je stepenik više ka onome što nazivamo „nemoguće“. A Hifa-Oil i njen predsjednik Uprave Izudin Ahmetlić, prepoznali su veličinu ovog puta i odlučili biti dio priče.

„Vi ste naš ponos. Vi ste podigli ljestvicu tako visoko da će mnogi ostati posramljeni jer je ne mogu doseći. Hifa-Oil će vam pružiti podršku na svakom koraku, jer vi to zaslužujete,“ rekao je Ahmetlić, obraćajući se momcima i njihovim porodicama, nakon što su potpisani ugovori o stipendiranju. Od danas, kroz narednu godinu, Ismail Barlov i Ismail Zulfić imat će osigurana sredstva za školovanje i treninge, ali i nešto mnogo važnije – podršku koja ne poznaje granice.

Uz osmijehe i riječi zahvalnosti, momci nisu mogli sakriti radost: „Idemo zajedno po zlato na sljedećim Olimpijskim igrama!“ – rekao je Barlov, a Zulfić se nasmijao kao da je zlato već u njihovim rukama.

Ali priča ne staje na dječacima. Trener Amel Kapo, tiha snaga iza ove nevjerovatne ekipe, prepoznat je kao čovjek čije su nesebičnost i humanost stvorile svijet mogućnosti za ove dječake. Ahmetlić i njegova ekipa odlučili su podržati i njega, osiguravajući sredstva za daljnji rad i aktivnosti kluba. „Ovo je naš novi početak,“ rekao je Kapo, „Vi ste prepoznali ovu priču, a mi ćemo postavljati uvijek više ciljeve.“

Priča Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića nije samo priča o uspjehu – to je priča o prijateljstvu, borbi, i snovima koji nadilaze sve prepreke. A Hifa-Oil, kompanija koja je uvijek bila tu kada je najviše trebalo, sada je i službeno postala dio ove priče, dijeleći viziju budućnosti u kojoj Ismail i Ismail nastavljaju graditi mostove, rušiti barijere i donositi zlato – ne samo za sebe, nego za cijelu zemlju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...