Osnovna škola “Huso Hodžić” postala pristupačnija za sve učenike zahvaljujući novom liftu!

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Osnovna škola “Huso Hodžić” napravila je veliki korak ka poboljšanju dostupnosti i inkluzivnosti obrazovanja za sve svoje učenike! Ovih dana završen je značajan projekat montaže i ugradnje lifta, koji će omogućiti lakši pristup svim dijelovima škole osobama s poteškoćama u kretanju. Ovaj projekat predstavlja važan iskorak ka stvaranju jednakih uslova za sve učenike i posjetitelje škole.

Projekat izgradnje lifta finansiralo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, a dodatne neplanirane radove koji su bili potrebni za njegovu potpunu realizaciju podržala je Općina Tešanj.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, škola “Huso Hodžić” nastavlja da ide u korak s vremenom, podižući standarde obrazovanja i pokazujući koliko je važna inkluzija u obrazovnim ustanovama. Menadžment škole se nada da će ova pozitivna saradnja s Ministarstvom i Općinom Tešanj biti nastavljena i u budućnosti, te da će zajedno raditi na unapređenju uslova za sve učenike.

Osnovna škola “Huso Hodžić” sada je još bliža ostvarenju cilja da bude škola za sve, gdje se svi osjećaju dobrodošlo i ravnopravno!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

U ovogodišnjem Masterchefu ćemo gledati i Tešnjaka

Nova sezona MasterChefa otvorila je vrata kuhinje s raznolikom skupinom kandidata,...

Posjeta privrednicima: Načelnik Tukić u posjeti „HA&EN KERAMIKA“

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je novoosnovani obrt „HA&EN...

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...