Ponos porodice: Dijana Fejzić je mašinski inžinjer, a sada je i hafiza Kur'ana Časnog

/

Nova hafiza Bejana mr. Dijana Fejzić, mašinski inžinjer, danas je upotpunila učenje i položila cijeli Kur’an pred uvaženom komisijom Rijaseta i time stekla titulu hafize Časnog Kur’ana.

Kur’an je proučila za 10 dana učeći dnevno po 3 džuza, a njena muhafiza je bila prof. hfz. Nermina Ćuprija.

Njen hifz potvrdila je komisija u sastavu: hafiz Ismet – ef. Spahić, hafiz Mensud – ef. Ðulović, hafiz dr. Elmir – ef. Mašić, hafiz Omer – ef. Zulić i hafiz Nedžad – ef. Ćeman.

Hfz. Dijana, kćerka Jasmina i Marine, Fejzić (31) svoj hifz je prvo okončala pred internom komisijom Udruženja Bejan kod muhafize hfz. prof. Nermine Ćuprija, što je za našu hafizu bila odlična priprema za komisiju Rijaseta, kojoj je pristupila odmah nakon 3 dana.

Za vrijedne učenice, kao što je hfz. Dijana, ni raspust nije prepreka da dođu do željenog cilja. Hfz. Dijana rođena je u Tešnju i svoje prve korake na polju hifza započinje još u mektebu učeći pojedine sure i odlomke iz Kur’ana. Po struci je magistar mašinstva – diplomirani mašinski inženjer, a svoje zvanje stekla je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Trenutno radi na poziciji projekt menadžera za proizvodnu diviziju Aptha Corp. korporacije sa sjedištem u Sarajevu, izvještava Hayat TV.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

U ovogodišnjem Masterchefu ćemo gledati i Tešnjaka

Nova sezona MasterChefa otvorila je vrata kuhinje s raznolikom skupinom kandidata,...

Posjeta privrednicima: Načelnik Tukić u posjeti „HA&EN KERAMIKA“

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je novoosnovani obrt „HA&EN...

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...