Sladić o vremenskim prilikama za vikend i o prvim pahuljama ove klimatološke jeseni

/

Najpoznatiji bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je kakve nas vremenske prilike očekuju u narednim danima.

Sladić je napisao:

“Prodor hladnog arktičkog zraka od petka uz intenzivnije padavine. Uvod je to u hladan septembarski vikend uz temperature zraka znatno ispod prosjeka za ovo doba godine. Na najvišim bosanskohercegovačkim planinama uslijedit će i malo prvog ovosezonskog snijega. Prije toga, u četvrtak jačanje juga”, najavio je on.

Prognoza FHMZ BiH

Danas nešto više oblačnosti u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju prvo u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne, a padavine će se tokom noći na petak proširiti i na cijelu zemlju. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga na zapadu, jugozapadu i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva, piše N1 BiH.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jače nablačenje se očekuje tokom noći na petak. Jutarnja temperatura zraka oko 11, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva.
Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije i oblnije padavine se očekuju u južnim i zapadnim područjima. U večernjim satima na vrhovima planina je moguć i snijeg. Prije podne jakog juga može biti na području Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 11 i 18, na jugu zemlje od 18 do 25 stupnjeva.

U uubotu pretežno oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slaba kiša, većinom se očekuje u sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovini obilnije padavine prije podne, a poslije podne bez padavina i razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 18 do 20 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini malo do umjereno oblačno, mjestimično uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stupnjeva, najavili su iz FHMZ BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Potražnja za kreditima u BiH u porastu

Potražnja preduzeća za kreditima u Bosni i Hercegovini nastavila...

ZDK: 210 vjenčanja u julu – Znate li koliko ih je završilo razvodom?

U Federaciji BiH u julu ove godine na „ludi...

Faruk Suljović na humanitarnom trilatonu prikupio 22.571 KM za oboljele građane

Faruk Suljović je za oboljele od raka prikupio 22.571...

Ministrima najdraži audi, na vozila potrošeno 13,2 miliona KM

Institucije Bosne i Hercegovine u periodu od januara 2021....