Veliki obrat u vezi provođenja izbora, CIK BiH traži pomoć vojske: Evo o čemu se radi

/

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine obratila se Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine te je zatražila pomoć u provođenju izbora.

CIK, naime, od Ministarstva odbrane BiH traži angažovanje vojske koja bi svojim vozilima distribuisala izborni materijal.

Irena Hadžiabdić, predsjednik Centralne izborne komisije BiH, rekla je da su sve institucije BiH u obavezi da pomažu u sprovođenju izbora, podsjećajući da postoje problemi sa javnom nabavkom u vezi sa transportom.

Kazala je kako je CIK budžet dobio krajem jula, te da je potrebno provesti 48 nabavki i da je normalno da se neke nabavke zbog žalbi ne sprovedu u roku. Takva vrsta žalbe, prema njenim riječima, desila se i u vezi sa transportom.

– Mi smo se obratili Ministarstvu odbrane smatrajući da oni posjeduju dovoljan broj vozila koji bi mogao pomoći u dostavi preostalog materijala krajem septembra, ali i prikupljanju materijala nakon izbora. Ti planovi su u toku, oni se jako dobro razvijaju. Ali, konačnu odluku nismo dobili, rekla je Hadžiabdić, prenosi Oslobođenje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...