Taste Atlas posvetio posebnu objavu bosanskim pitama: “Pitac” je očekivano na vrhu

/

Bosanske pite nude razne okuse i nadjeve, a toliko su ukusne i glas o njima se daleko čuje da im je i Taste Atlas posvetio novu objavu.

Zvijezde bosanske kuhinje dobile su i ocjene, a očekivano na prvom mjestu je burek, ali istu ocjenu kao i “kralj pite” je dobila i sirnica (4.4).

Kljukuša je ocijenjena sa 4.3, kao i krompiruša, kvrguša i zeljanica.

Buredžici su ocijenjeni sa 4.2, a prijesnac sa 3.2.

FOTO: TASTE ATLAS
FOTO: TASTE ATLAS

Kupusnjača, maslenica, oparuša i tirit pita su također na listi.Taste Atlas je online platforma posvećena istraživanju tradicionalnih jela i gastronomskih specijaliteta iz različitih zemalja i regija. Sadrži informacije o lokalnim kuhinjama, tradicionalnim receptima, restoranima i specijalitetima, često uz ocjene i recenzije

Korisnici mogu pretraživati razne vrste hrane, kao i otkrivati popularna jela u različitim dijelovima svijeta, čime im pomaže da planiraju putovanja ili poboljšaju svoje kulinarske vještine, piše Press Media BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...

Ove uobičajene namirnice su zapravo loše za bubrege

Bubrezi su važan organ u tijelu koji igraju vrlo...

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...

Uvrstite ih u svoju prehranu: Ova tri začina ubrzavaju metabolizam i doprinose mršavljenju

Zob je hranjiva, vlaknima bogata, cjelovita žitarica koja čini...