Svečano otvoren 18. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2024

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Presijecanjem vrpce svečano je otvoren 18. Međunarodni sajam privrede, koji organizuje Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj. Sajam se održava od 25. do 28. septembra 2024. godine, u poslovnoj zoni „Kamelia“ u Doboj Jugu, na prostoru od 7.000 metara kvadratnih zatvorenog i više od 18.000 kvadrata otvorenog izložbenog prostora.

Ove godine, Grad partner sajma je Cazin, a Zemlja partner Indonezija. Sajam okuplja više od 600 izlagača, uključujući privrednike iz Bosne i Hercegovine, regije i EU, kao i predstavnike javnih kompanija, privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Jedan od značajnih sadržaja sajma biće panel diskusija o metalskom sektoru, koja je od posebne važnosti za privrednike s obzirom na nadolazeće promjene u oporezivanju izvoza u EU.

Sajam podržavaju Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Vlada Ze-Do kantona, Vanjskotrgovinska komora BiH, kao i Općina Tešanj, a podršku su pružili i brojni sponzori.

U sklopu sajamskih aktivnosti, popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju 27. septembra 2024. godine, ispred Doma kulture, s početkom u 20 sati. Pozivamo sve građane da se pridruže i uživaju u bogatom programu ovogodišnjeg sajma!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...

Velike gužve u saobraćaju na dionici Maglaj – Doboj

Kako javljaju naši čitatelji ovog jutra došlo je do...

Tešanj bogatiji za pet beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj u...