Nedim Sladić najavio temperaturne promjene u BiH

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić je u objavi na društvenim mrežama objavio kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

– Iako će naredna dva dana protjecati u vedrijem ozračju usljed jačanja ogranka srednjoeuropske anticiklone, pogotovo u Bosni, ni iduća sedmica ne donosi dugoročniju stabilizaciju vremena na području naše zemlje, a temperature zraka nastavljaju učestalo oscilirati. Jače, obilnije padavine prognoziramo ponovo u drugom dijelu četvrtka te dijelom u petak, budući da će ponovo prema našim krajevima vladati izraženija pritisna i temperaturna razlika – rekao je Sladić.

Na visini, dodaje, ona će se odraziti u vidu visinske doline sa hladnim zrakom koja se produbljuje sa sjeverozapada kontinenta prema Đenovskom zaljevu, a u prizemlju hladnom frontom povezanu uz đenovsku ciklonu. Također, mlazna struja će ponovo preći preko naših područja, a paralelno položena hladna fronta u prizemlju bi se sporije premještala na jugoistok.

– Ovakve situacije najčešće uvjetuju jače ohlađivanje zraka i kondenzovanje te sudarajući se kao od zid mlazne struje generišu uske linije nestabilnosti duž frontalne zone sa većim količinama padavina – slično nešto što smo vidjeli jučer – ističe Sladić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Podaci i projekcije ukazuju na katastrofu: BiH će „spasti“ na 1,36 miliona stanovnika!

Bosna i Hercegovina bilježi jedan od najvećih padova broja...

Neprihvatljivo ponašanje na granici: Šta su građani BiH prijavili?

Neprimjerena komunikacija, zloupotreba položaja, drsko i neprofesionalno ponašanje, samo...

U organizaciji LRC-a održan još jedan B2B susret projekta “Pouzdanost” u Tuzli

U organizaciji LRC bonitetne kompanije i Grada Tuzla, juče...

Međunarodni dan starih: Prinuđeni da rade teške poslove i u poznim godinama

Ne trebamo se samo na današnji dan sjetiti naših...