Tešanj: Dvije osobe uhapšene zbog posjedovanja droge

/

U mjestu Bobare općina Tešanj, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo, marke “Audi”, kojim je upravljalo lice B.Š. (1984), dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice U.R. (1999) oba iz Tešnja.

Izvršenim pregledom vozača i vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazilo deset upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, jedna manja tegla u kojoj se nalazilo više tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Exstazy”, jedan upakovan sadržaj nepoznate materije, jedna digitalna precizna vaga, jedna drobilica sa tragovima biljne zeljaste materije i jedna crna torbica u kojoj se nalazilo jedanaest upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”.

Pregledom lica U.R. kod istog su pronađena dva sadržaja praškaste materije koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu “Speed”.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a navedena lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, te je nad istim provedena kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP ZDK.

Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj, uz upoznavnje dežurnog tužioca.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nesreća na M 17: Povrijeđene dvije osobe, zbog sudara nastale gužve

Na magistralnom putu M-17, na kružnom toku u mjestu...

Maglaj: Oštećeno vozilo marke Audi

U noći 25/26.09.2024. godine, u ulici Viteška općina Maglaj,...

UŽAS: Vozač izašao iz automobila koji se survao u provaliju, u vozilu ostao starac i poginuo

U mjestu Buturović Polje-Lukšija sinoć je poginula jedna osoba,...

U Novom Šeheru ukradena metalna kapija

Putem telefona dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj, obratila se...