Ministar Mušija uputio čestitku za Svjetski dan učitelja

/

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona uputio je čestitku povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, u kojoj se navodi:

“Poštovani odgajatelji, nastavnici i profesori,

u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, čestitam Vam Svjetski dan učitelja – 5. oktobar, koji se i ove godine obilježava u preko stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Ovaj dan je prilika da se istakne rad i iskaže podrška odgajateljima, nastavnicima i profesorima, naglašavajući važnost profesije, odgoja i obrazovanja. Biti učitelj nije samo zanimanje, to je životni poziv za koji se opredjeljujete da živite.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta obrazovanja, a svoju posvećenost unapređenju obrazovanja pokazuje, između ostalog, i kroz promociju i podršku rada nastavnika u vannastavnim aktivnostima, koji su sa učenicima osvojili značajne rezultate na svim nivoima takmičenja. Ove godine Ministarstvo će nagraditi 217 nastavnika osnovnih i srednjih škola, koji su upravo svojim radom pokazali koliko je značajna uloga nastavnika, uz čiju pomoć su učenici se samo stekli znanje, osvojili zapažene rezultate, nego stekli i neprocjenjivo životno iskustvo i lekciju da se znanje i trud isplati i da će biti prepoznato i nagrađeno.

“Najbolji učitelji su oni koji vam pokazuju kamo gledati, ali vam ne govore šta treba vidjeti.”

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Vas ovim putem obavještava da će se centralna manifestacija povodom obilježavanja 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, održati u petak, 04.10.2024. godine, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, s početkom u 15,00 sati.

Sretan Vam Svjetski dan učitelja, 5. oktobar”, stoji u čestitki ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Najmanje troje poginulih u Fojnici

Stradali su starija žena i muškarac, dok se strahuje...

Vlada ZDK usvojila Program javnih investicija vrijedan 380 mil. KM i Program jačanja konkurentnosti MSP u iznosu od 3,2 mil KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

Ministar Šabani posjetio Nemilu: Prioritet nam je sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

Premijer Nezir Pivić: Zeničko-dobojski kanton šalje mehanizaciju u Jablanicu i Konjic

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona pripremila je mehanizaciju...