Ministar Šabani posjetio Nemilu: Prioritet nam je sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka

/

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Adnan Šabani obišao je u naselju Nemila radove na modernizaciji ceste i izgradnji pješačke staze na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica.

Najkasnije krajem naredne sedmice odabrana grupa izvođača „Špic beton“ d.o.o. Zenica i „Ado trans“ d.o.o. Visoko okončat će radove u dužini 1,6 kilometara.

-Vlada i ministarstvo na čijem sam čelu posvećeni su osiguranju uslova za što sigurniji i kvalitetniji saobraćaj uz poseban senzibilitet prema pješacima. Pješačke staze su nedostajale regionalnim cestama, posebno kroz naseljena mjesta gdje su u blizini škole, domovi zdravlja i druge ustanove. Iz tog razloga prioritet su nam izgradnja i održavanje pješačkih staza i postavljanje adekvatne signalizacije – kazao je ministar Šabani.

Vrijednost izvedenih radova u Nemili iznosi 456.300,00 KM sa uključenim PDV-om.

Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković koji je bio inicijator ovog projekta, aktivno se založio i za sanaciju ceste od Nemile prema izletištu Bistričak, kao i izgradnju biciklističke i pješačke staze kroz Dedić Polje do izletišta Bistričak, što ministar Šabani smatra realno izvodivim naredne godine.

-Vodimo i svakodnevne aktivnosti oko realizacije projekta na izgradnji modernog puta Bistričak-Teslić koji će povezati Zenicu i Banja Luku – zaključio je Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Najmanje troje poginulih u Fojnici

Stradali su starija žena i muškarac, dok se strahuje...

Vlada ZDK usvojila Program javnih investicija vrijedan 380 mil. KM i Program jačanja konkurentnosti MSP u iznosu od 3,2 mil KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

Ministar Mušija uputio čestitku za Svjetski dan učitelja

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

Premijer Nezir Pivić: Zeničko-dobojski kanton šalje mehanizaciju u Jablanicu i Konjic

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona pripremila je mehanizaciju...