Vlada ZDK usvojila Program javnih investicija vrijedan 380 mil. KM i Program jačanja konkurentnosti MSP u iznosu od 3,2 mil KM

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, usvojila je Program javnih investicija ZDK-a za period 2025. – 2027. godine. Program sadrži devet projekata ukupne vrijednosti oko 380.000.000 KM te se ažurira svake godine.

– Svaka javna investicija koja se planira raditi na području Kantona, mora biti uvedena u Registar javnih investicija ZDK. Jedan od tih projekata je upravo i najavljivani projekat nove Kantonalne bolnice Zenica – rekao je premijer Pivić.

Vlada je usvojila Program jačanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz oblasti Ministarstva privrede, u iznosu od preko 3.200.000 KM, a usvojena je i odluka o dodjeli podsticaja za poljoprivredu u iznosu od 100.000 KM.

Ministar privrede ZDK Samir Šibonjić istakao je da je danas usvojeni Program jačanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća ZDK, vrijedan preko 3.250.000 KM, rekordan do sada.

-Čvrsto smo opredijeljeni da dajemo maksimalnu podršku jačanju naših privrednih subjekata. U toku je i naš sajam ZEPS i drago nam je da smo učestvovali u povratku ZEPS-a te da prolazi u fantastičnoj atmosferi, da se vidi veliki optimizam kako privrednika, tako i naših sugrađana. Nastavit ćemo, kroz nove programe poticaja i razvoja, da dajemo podršku privredi – najavio je Šibonjić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Najmanje troje poginulih u Fojnici

Stradali su starija žena i muškarac, dok se strahuje...

Ministar Šabani posjetio Nemilu: Prioritet nam je sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

Ministar Mušija uputio čestitku za Svjetski dan učitelja

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

Premijer Nezir Pivić: Zeničko-dobojski kanton šalje mehanizaciju u Jablanicu i Konjic

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona pripremila je mehanizaciju...