Doboj Jug: Glasalo 52,70% birača, manji odaziv nego na prethodnim lokalnim izborima

/

Tokom izbornog dana u općini Doboj Jug, 52,70% birača, odnosno 2.317 od 4.400 registrovanih građana, iskoristilo je svoje pravo glasa, potvrđeno je iz Općinske izborne komisije za ZOS Radio. Ovo predstavlja pad u odnosu na prethodne lokalne izbore, kada je glasalo 2.401 birač. Građani su imali priliku glasati na šest redovnih biračkih mjesta i jednom mjestu za glasanje u odsustvu, uz podršku mobilnog tima.

Izborni dan protekao je bez problema, ali smanjena izlaznost ukazuje na manji interes građana u poređenju s ranijim izborima.

U 21:00 sati očekuju se prvo obraćanje članova Centralne izborne komisije nakon zatvaranja birališta. Predviđeno je da objave zvanične informacije o izbornom danu poput odziva birača, eventualnim kršenjima pravila izbornog procesa, prijavama, incidentima i sl.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SDP izgubio Maglaj nakon osam godina: Maid Suljaković je novi načelnik

Maglaj – Maid Suljaković, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA),...

Suad Huskić ponovo načelnik Tešnja: Četvrti mandat osiguran uvjerljivom pobjedom!

Tešanj – Suad Huskić, dosadašnji načelnik Općine Tešanj iz...

Blago povećanje izlaznosti u Tešnju u odnosu na prethodne lokalne izbore: Glasalo 43,73% birača

Na ovogodišnjim izborima na području općine Tešanj glasalo je...

Izlaznost do 15 sati: U Tešnju glasalo 30,88% birača, u Doboj Jugu 37%

Prema podacima Općinske izborne komisije Tešanj, do 15 sati...