Općina Doboj Jug kreira bolje uvjete za mlade: Izgradnja modernog sportskog centra započinje uskoro

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Općina Doboj Jug kao mala, mlada i perspektivna sredina vodi posebnu brigu o djeci i mladima, kreirajući uvjete za normalan razvoj i odrastanje kroz sportske aktivnosti.

“Tako je u proteklom periodu uz kontinuiranu podršku Sportskom savezu Doboj Jug i njegovim članicama, Općina izgradila moderan stadion sa umjetnom travom na kojem su mjesto za sebe našli mnogi naši sugrađani, a prvenstveno djeca.

Naredni korak koji je ovih dana postao konkretan je izgradnja Sportskog centra Doboj Jug, završena je izrada Glavnog projekta, nakon dugog perioda priprema i pronalaženja najoptimalnijeg rješenja u konstruktorskom ali i u funkcionalnom aspektu projekta.

Projekat je to koji nadilazi generaciju koja aktivno učestvuje u njegovoj realizaciji i stvara uvjete za ozbiljan pristup razvoju sporta u Doboj Jugu. U kolažu fotografija možete vidjeti finalni izgled budućeg Centra (nijanse fasadne boje mogu biti izmjenjene u izvedenom stanju).

Slijedi procedura raspisivanja tendera za prvu fazu izgradnje za koju je obezbijeđeno 500.000,00 KM koje su operativne i na računu, 400.000,00 KM od Vlade ZDK-a i 100.000,00 KM iz Budžeta Općine Doboj Jug, a u skladu za Zakonom o javnim nabavkama.” – navode iz Općine Doboj Jug.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amin Bedak: Kako je politički anonimus osvojio mandat u OV Tešanj

Ulaskom u općinski parlament, Amin je -  uz svesrdnu...

U TEŠNJU SE ŽIVI INKLUZIJA: Veliki maskenbal obradovao mališane

Veselo je danas bilo u Tešnju. Velikim maskenbalom i...

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...