Pronađena nova žrtva poplava u Buturović Polju, spasioci započeli izvlačenje tijela

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Spasioci i druge službe pronašli su još jedno beživotno tijelo nakon poplava koje su pogodile Buturović Polje kod Konjica.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je rekao kako spol i identitet pronađene osobe još uvijek nisu poznati te da ekipe rade na izvlačenju.

Poplave u Buturović polju

U Buturović Polju situacija nakon poplava i dalje je izuzetno teška, a brojne ekipe rade na čišćenju objekata te prilaza ovom mjestu.

Predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović u razgovoru za Klix.ba potvrdio je kako se i ekipe ovog vatrogasnog društva nalaze u Buturović Polju te da na nekoliko lokacija pomažu u čišćenju terena.

“Dopremili smo i cisternu sa 6.000 litara vode. Pripadnici vatrogasnog društva rade na čišćenju objekata i sve ono što građani zahtijevaju. Stavili smo sve resurse i svu opremu na raspolaganje. Prioritet je da uspijemo osloboditi objekte koji su prijeko potrebni građanima”, rekao je Imamović u razgovoru.

Do sada je u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu stradala najmanje 21 osoba. Brojna pomoć u novcu, mehanizaciji i ljudstvu svakodnevno pristiže u poplavljene krajeve, a na području cijele zemlje danas je proglašen i dan žalosti.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

ProCredit Bank dobitnik nagrade “Zlatni BAM” za izvanredan rast depozita stanovništva

ProCredit Bank je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM, koju...

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...