CIK izdao novu naredbu: Pojavila se razlika u ručnom i elektronskom brojanju glasova u Mostaru

/

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas, 11. oktobra je donijela Naredbu kontrole stvarnog stanja rezultata ručnog brojanja glasova i elektronskog brojanja glasova putem elektronskog skenera u Mostaru.

Ovom se naredbom po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da za potrebe kontrole rezultata ručnog brojanja glasova i elektronskog brojanja glasova, preuzme materijal iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, izvrši kontrolu i utvrdi stvarno stanje za biračka mjesta u izbornoj jedinici Mostar.

Naredba se odnosi na izborna mjesta označena navedenim oznakama: 153A013, 153A014, 53A036, 154A007C, 155A026, 155A027, 156A005, 151A006.

“Na osnovu utvrđene razlike ručnog brojanja i brojanja utvrđenih optičkim skenerima, u rezultatima elektronskog i ručnog brojanja, Centralna izborna komisija BiH je ocijenila da postoje činjenice koje opravdavaju kontrolu utvrđivanja stvarnog stanja rezultata glasanja između ručnog i elektronskog glasanja, a u interesu zaštite integriteta izbornog procesa”, poručili su iz CIK-a.

Izvor: radiosarajevo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poskupljuju rodni listovi, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani listovi

Vlada Federacije BiH je jučer, na sjednici u Sarajevu,...

U BiH je blizu 17 hiljada korisnika javnih kuhinja

U sklopu kampanje “Niko gladan – Niko sam” u...

ProCredit Bank dobitnik nagrade “Zlatni BAM” za izvanredan rast depozita stanovništva

ProCredit Bank je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM, koju...