Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s kojima se suočavaju domaćinstva pogođena nedavnim poplavama, nastoji biti podrška i imati razumijevanje za sve ono što našim građanima narušava ustaljeni kvalitet života, saopćio je Kabinet ministra Adnana Delića.

Dodaju da je na prijedlog Ministarsta Vlada Federacije BiH usvojila Odluku o izmjeni i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava s pozicije tekućeg transfera za sufinansiranje rada, programa i projekata socijalne zaštite, utvrđenog budžetom FBiH za 2024. godinu.

– Odlukom se uvodi novi program materijalne i stručne podrške domaćinstvima pogođenim poplavama. Za provođenje ovog programa, iznos od 533.201,59 KM bit će dodijeljen Crvenom križu Federacije BiH, koji će, u saradnji s nadležnim institucijama iz Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa, distribuirati ova sredstva – pojasnio je resorni ministar Delić.

Crveni križ, kazao je, kao organizacija od posebnog društvenog značaja s javnim ovlastima za djelovanje u kriznim situacijama, osigurat će da pomoć stigne do najugroženijih domaćinstava.

Ovom programu podrške trebao bi se pridružiti i UNICEF Bosne i Hercegovine koji bi također učestvovao s dijelom sredstava koja bi se dodala na ovaj iznos od 533 hiljade KM i kako bi se obuhvatio što veći broj domaćinstava u kojima žive djeca, stari i iznemogli.

Cilj je, kako je kazao ministar, ublažiti posljedice kriznih situacija i pružiti neophodnu podršku za prevazilaženje teških životnih okolnosti, piše Faktor.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...

Pripremite kišobrane, nestabilno vrijeme i tokom vikenda

U Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme...