Danas u BiH oblačno s kišom, od sutra slijedi promjena vremena

/

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je zabilježena slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Gradačac 9; Zvornik 10; Livno, Sokolac, Srebrenica 11; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 12; Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Bugojno 14; Trebinje, Zenica 15; Mostar 17; Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 1 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom ponegdje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 15 do 21, na jugu zemlje do 24 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje postepeno razvedravanje. Povremeno je moguća slaba kiša ili rosulja. Dnevna temperatura zraka oko 19 °C.

U nedjelju jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu zemlje do 25 °C.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 °C.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, na jugu zemlje do 26 °C.

U srijedu umjerenu, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći naoblačnje sa zapada, što u Krajini može usloviti kišu. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu zemlje do 26 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Nakon svježijeg jutra, postepeno će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne, duže zadržavanje magle kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće. Na jugozapadu i zapadu zemlje opšta slika će biti malo lošija, usljed izraženije naoblake. Sa kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima, posvuda stabilnije i ugodnije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kolike su šanse da BiH ukine PDV na donirane lijekove?

Poslanik Predstavničkog doma parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP) pokrenuo...

Prosječna neto plata u FBiH u augustu iznosila je 1.384 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za august...

Brašno poskupljuje od narednog mjeseca! Novi udar na kućni budžet

Nova poskupljenja kucaju na vrata. Tako će građani Federacije...

Putna komunikacija u prekidu s nekim naseljenim mjestima na području Jablanice

Opskrba električnom energijom u Jablanici uspostavljena je u svim...