ZOS radio Tešanj raspisuje konkurs za prijem novinara/novinarki

/

ZOS radio Tešanj raspisuje konkurs za više novinarskih pozicija na ugovor o radu. Tražimo dopisnike iz susjednih gradova za angažman na sedmičnom nivou. Radni angažman traje od 1. decembra 2024. do 30. septembra 2025. godine, s mogućnošću produženja u skladu s projektnim aktivnostima.

Šta očekujemo od vas:

Mapiranje priča iz lokalnih zajednica, aktivista, biznisa i institucija koje rade u lokalnim zajednicama i predstavljaju osnovu za zanimljive priče, ideje ili inicijative, izvještavanje s terena, intervjuisanje, snimanje foto/video materijala, te pisanje priča vezanih za lokalne aktivnosti, pravovremeno dostavljanje priča i fotografija, odgovoran pristup radu i poštovanje pravila profesionalnog novinarstva, saradnja s osobljem i uredništvom ZOS radija.

Potrebni kriteriji:

Poznavanje novinarskih tehnika i profesionalnih standarda izvještavanja, dobra opšta informisanost, s fokusom na društvena pitanja, najmanje godina novinarskog iskustva, završen fakultet ili srednja stručna sprema društvenog smjera, prebivalište u Maglaju, Žepču, Doboju, Zavidovićima, Tesliću, Usori i drugim gradovima ZDK ili dobojske regije.

Potrebna dokumentacija:

Kratko pismo namjere (objašnjenje vaše motivacije i senzibilnosti za ovu vrstu posla),CV s kontakt podacima, linkovi sa objavljenim tekstovima ili multimedijalnim sadržajima.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na usmeni razgovor i test pisanja vijesti na zadate varijable, na osnovu čega će biti donijeta konačna odluka.

Prijave šaljite na: zos.radio@hotmail.com

Za dodatne informacije i pitanja, slobodno nam se obratite.

Rok za prijavu do 1. novembar 2024. godine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

EDUKA BH zapošljava radnika za administrativno-finansijske poslove

Centar za obrazovanje odraslih EDUKA BH je kompanija koja...

Restoran Ukus Tešanj zapošljava konobara

Zbog povećanja obima poslovanja Restoran Ukus Tešanj raspisuje oglas...

INTERPROCESS Tešanj zapošljava rukovodioca u službi finansija i računovodstva

Ukoliko ste u potrazi za poslovnom prilikom, koja će...

Newcold Metal Construction Usora zapošljava kontrolora za proizvodnju

Na osnovu ukazane potrebe i povećanja obima posla firma...