Pad izvoza od 6,1 posto u prvih devet mjeseci ove godine

/

Prema izvještaju Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine za period januar – septembar 2024. godine došlo je do povećanja uvoza za 2,6 posto.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je podatke o izvozu i uvozu Bosne i Hercegovine za period od devet mjeseci 2024. godine.

Prema prikazanim pokazateljima po grupama zemalja, ali i postotcima izraženim kvotama, u periodu od devet mjeseci 2024. godine bilježi se pad izvoza u odnosu na isti period 2023. godine.

U razdoblju januar – septembar 2024. godine izvoz je iznosio 11 milijardi 885 miliona KM, što je za 6,1 posto manje nego u istom razdoblju 2023. godine, dok je uvoz iznosio 21 milijardu 311 miliona KM, što je za 2,6 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Izvoz u zemlje CEFTA je iznosio milijardu 991 milion KM, što je za 15,6 posto manje nego u istom razdoblju 2023. godine, dok je uvoz iznosio 2 milijarde 508 miliona KM, što je za 2,8 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vrtoglava cijena kajmaka u BiH nije za svačiji džep

Gatački poljoprivredni kraj odavno je poznat po autohtonom gatačkom...

Isplata posmrtnina za penzionere u FBiH: Koliko traje i koja dokumentacija je potrebna?

Jedno od najčešćih pitanja upućenih Federalnom zavodu za penzijsko...

Danas na sanaciji terena u Donjoj Jablanici 30 pripadnika Oružanih snaga

Tijekom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina, puteva...

CIK utvrđuje rezultate, (grado)načelnici prvi u foteljama

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u ovoj sedmici...