Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e, neće imati pravo na otpremninu

/

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković objavio je da Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e i da neće imati pravo na otpremninu.

“Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e. Razriješen je sa 8.7.2024. godine, a zaključkom Vijeća ministara BiH onemogućeno mu je pravo za otpremninom ili nekim drugim beneficijama jer bjegunac kojeg traže organi gonjenja ne zaslužuje beneficije”, objavio je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Ranije je na sjednici održanoj 17. oktobra Vijeće ministara BiH zatražilo da mu se dostavi prijedlog za razrješenje Zorana Galića s dužnosti zamjenika direktora SIPA-e.

Dostavljanje prijedloga je zatraženo od Ministarstva sigurnosti u saradnji s Ministarstvom pravde i Uredom za zakonodavstvo.

Jučer je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio inicijativu zastupnice Naše stranke Sabine Ćudić, kojom se traži smjena Zorana Galića.

Podsjećamo, Galić je od 9. jula ove godine u bjekstvu u Hrvatskoj, a u SIPA-i se vodi kao da je na bolovanju. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 8. augusta za njim raspisalo međunarodnu potjernicu jer se sumnjiči za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara i krijumčarenje akcizne robe, u šta spadaju duhan, alkohol i gorivo.

Tužilaštvo tereti Galića da je zloupotrijebio položaj kao direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, a na toj dužnosti je bio od 2014. do 2023. godine, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uvezeno više od 107 miliona KM vrijednosti zlata, satova i parfema u našu zemlju

I uvoz i izvoz zlata i drugih plemenitih materijala...

Šta nam donosi novi zakon: Nedjeljom neće raditi trgovine, ali hoće pekare i cvjećare

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH)...

Na birou u BiH 262.000 osoba od kojih dvije trećine ne traže posao

Vi nazovete čovjeka a on kaže: "Ne treba, radim...

Autoceste FBiH objavile koliko su zaradile novca od putarina u 2024. godini

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH u prvih devet mjeseci...