Danas moguća slaba kiša

/

Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom uglavnom se očekuje na području Krajine.
U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Rijetko može pasti malo kiše u centralnim, sjevernim i jugozapadnim dijelovima Bosne.
Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C.

Prognoza za naredne dane

U petak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti je izgledno na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U nedjelju će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Biometeorološka prognoza

Opšta slika djelimično će se pogoršati, pretežno zbog nešto izraženije naoblake tokom dana. Pri tome će temperature zraka i dalje biti umjerene, bez većih oscilacija. Kod osjetljivijih osoba moguće su slabije reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja. U poslijepodnevnim i noćnim satima biće ugodnije širom zemlje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Šta može BiH očekivati od novog izvještaja o napretku Evropske komisije

Bosna i Hercegovina nije ispunila svoj dio dogovora nakon...

Kod četvoro djece potvrđen virusni meningitis, poznato njihovo stanje

Kod četvoro djece u Kotor Varošu potvrđen je virusni...

FBiH: Nedjelja proglašena neradnim danom za trgovce

Zakon o neradnoj nedjelji u Federaciji Bosne i Hercegovine...

Zoran Galić više nije zamjenik direktora SIPA-e, neće imati pravo na otpremninu

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković objavio je da Zoran...