Dr. Emira Aljić Skula – Novo ime među primarijusima Opće bolnice Tešanj

/

Dr. Emira Aljić Skula, istaknuti specijalista urgentne medicine, od ove godine nosi i prestižnu titulu primarijusa kao priznanje za njeno dugogodišnje zalaganje u medicini, te doprinos razvoju zdravstva i očuvanju zdravlja stanovništva.

Rođena 29. septembra 1976. godine u Lukavici kod Gračanice, dr. Aljić je svoj profesionalni put započela završetkom gimnazije u Gračanici, nakon čega je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Godine 2012. položila je specijalistički ispit i postala specijalista urgentne medicine, pridruživši se timu Opće bolnice Tešanj gdje je svoj rad posvetila urgentnoj medicini.

S više od 10 godina specijalističkog staža i gotovo 20 godina radnog iskustva, dr. Aljić se dokazala kao stručnjak posvećen edukaciji i napretku. Autor i koautor je brojnih radova te redovan učesnik domaćih i međunarodnih kongresa i simpozija iz oblasti urgentne medicine. Pored toga, prošla je i dodatnu edukaciju iz porodične medicine te kurs abdominalnog ultrazvuka, čime dodatno doprinosi kvalitetu pruženih medicinskih usluga.

Dr. Aljić je završila i magistarski studij iz oblasti zdravstvenog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu, povezujući medicinsku stručnost s menadžerskim vještinama. Danas, njeno angažovanje i posvećenost struci dodatno su prepoznati kroz titulu primarijusa.

Uz sve profesionalne uspjehe, dr. Emira Aljić je i ponosna majka, supruga, kćerka, sestra i prijateljica, koja svakodnevno inspiriše i svojim profesionalnim i privatnim životom.

spot_img

Povezani postovi

Caritas Švicarske i MONKS: Završeni radovi na područnim školama u Piljužićima i Alići-Dolina

Predstavnici Caritasa Švicarske i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu...

Tešanj: Uništeni predizborni baneri na stubovima javne rasvjete

U noći između ponedjeljka i utorka, nepoznati počinioci oštetili...

Poznat termin dženaze 19-godišnjaku iz Maglaja: Izgubio borbu s teškom bolešću

Mještani Maglaja ostali su u šoku nakon što je...

Sinoć u Jelahu došlo do požara na stambenom objektu

Jutros u 00:30 sati, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) intervenirala...