Maglajlija Eldar Memišević šampion Kupa Katara

/

Jučer je završen Rukometni kup Katara, na kojem je učešće uzeo i Maglajlija, Eldar Memišević, igrač El Jaish-a i član reprezentacije Katara.

Memišević se na svom Facebook profilu pohvalio osvojenim peharom i u opisu kratko napisao: “Šampion Kupa Katara”.

Podsjećamo, Memišević je kao dječak, maštao je da jednog dana zaigra u dresu BiH na velikom takmičenju i osvoji jednu od medalja. Ipak, život ga je odveo u Katar, gdje je doživio potpunu afirmaciju i napravio rukometno ime.

– U tom trenutku nisam znao šta se dešava. Iskreno, trebalo mi je nekoliko dana da povjerujem u ovu divnu bajku. Nevjerovatan uspjeh je osvojiti srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu. Utisci se polako sliježu. Drugo mjesto na SP-u za rukometaše u Kataru je velika stvar. To je najveći uspjeh za mene, ali nadam se ne i posljednji – kazao je Memišević u jednom od intervjua, koji u Kataru živi od 2008., te dodao:

– Ljudi iz Rukometnog saveza BiH nisu me gledali blagonaklono. Osjetio sam negativnu energiju. Za Katar sam počeo igrati sasvim slučajno, spletom okolnosti. Naime, nazvao me je jednog dana Selvedin Omanić i pitao me je da li bih želio razgovarati s Asimom Šahmanom, koji je, također, iz Maglaja. On me je tada pozvao da dođem na probu u Katar. Tada nisam znao ni gdje se nalazi ta zemlja. Nakon uspješne probe, pozvali su me u kadetsku reprezentaciju, s kojom sam osvojio Azijsko prvenstvo. Nakon toga sam igrao i za juniore, a već tri godine sam član seniorske reprezentacije Katara.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...