U martu manja proizvodnja za 15,19 posto

/

Bruto proizvodnja električne energije u BiH u martu iznosila je 1.441 gigavat-čas, što je manje za 15,19 posto nego u istom mjesecu prošle godine, te više za 3,37 posto od prethodnog mjeseca.

“U ukupnoj bruto proizvodnji, hidroelektrane su učestvovale sa 28,4 posto, termoelektrane sa 67,7 posto, a solarne i vjetro elektrane sa 3,9 posto”, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Bruto proizvodnja hidroelektrana u martu iznosila je 410 gigavat-časova, što je manje za 44,3% u odnosu na isti mjesec 2021. godine, te manje za 6,82% u odnosu na februar.

Kada je riječ o bruto proizvodnji termoelektrana u trećem mjesecu, ona je iznosila 976 gigavat-časova, što je više za 6,43% u odnosu na mart 2021. godine, te za 6,78% u odnosu na februar.

Bruto proizvodnja solarne i vjetro elektrane u martu iznosila je 56 gigavat-časova, što je više za 19,14% u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te za 40% u odnosu na februar.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Kakvu smo hranu jeli prošle godine; Hajrić: Višak pesticida najčešće u citrusima i ovom voću

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine svake godine provodi...

Novo istraživanje EBRD-a: 55 posto ispitanika izjavilo kako je zadovoljno životom u BiH

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najveći institucionalni...

Novi skok bh. vojne industrije: Izvoz utrostručen u 2024.

Izvoz iz Bosne i Hercegovine ove godine, generalno gledajući,...

Rentanje kao biznis: Znate li kako prijaviti privatni smještaj u Kantonu Sarajevo?

U Bosni i Hercegovini, postupak dobijanja odobrenja za iznajmljivanje...