Apel Udruženja poljoprivrednika FBiH: Hitno ponuditi otkupnu cijenu za pšenicu i ječam

/

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem je zatražilo hitno reagiranje Direkcije robnih rezervi Federacije BiH i ponudu otkupne cijene za pšenicu i ječam.

“Žetva je skoro na samom kraju (pšenica, ječam), a da se otkupna cijena još zvanično ne zna. Tražimo hitno reagiranje i ponudu cijene od robnih rezervi Federacije BiH. Kako znamo ove godine su robne rezerve dobile značajno više sredstava iz budžeta. Sredstva su izdvojena upravo da bi se moglo pravovremeno reagirati i otkupiti što više domaće pšenice. Dakle krajnje je vrijeme za otkupnu cijenu pšenice i njen otkup”, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Kako navode iz ovog udruženja, prema njihovim saznanjima sa terena, dešavaju se iste stvari kao i dosad – pšenicu otkupljuju privatnici i spremaju je za izvoz u Tursku.

“Robne rezerve to trebaju spriječiti, naravno u saradnji sa vlastima, da ne bi opet došli u situaciju da uvozimo skupu robu”, poručili su iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...