Unaprijedite svoja kulinarska umijeća, napravite domaće čili ulje

/

Unaprijedite svoja kulinarska umijeća i pripremite ovo ulje.

Sastojci:

  • 1/4 šoljice pahuljica crvenog čilija
  • 2 kašičice sečuanskog bibera u zrnu
  • 1 kašičica soli
  • 1 šoljica suncokretovog ulja
  • 2 lista lovora
  • komad svježeg đumbira od cca 5 cm
  • 2 zvjezdice anisa
  • 1 štapić cimeta

Priprema:

Pomiješajte čili pahuljice, biber u zrnu i so u zdjeli otpornoj na toplinu. Zagrijte ulje, lovor, đumbir, zvjezdasti anis i štapić cimeta u loncu na srednje jakoj vatri oko tri do četiri minuta ulje treba dosegnuti temperaturu od 120°C ili izgledati rijetko poput vode, pomalo svjetlucavo. Prelijte vruću mješavinu ulja preko smjese pahuljica čilija, pazeći da ulje ne prska. Lagano promiješajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Čuvati u čistoj boci i u frižideru gdje može trajati i do mjesec dana, a možda i duže.

Izvor: Nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...