Unaprijedite svoja kulinarska umijeća, napravite domaće čili ulje

/

Unaprijedite svoja kulinarska umijeća i pripremite ovo ulje.

Sastojci:

  • 1/4 šoljice pahuljica crvenog čilija
  • 2 kašičice sečuanskog bibera u zrnu
  • 1 kašičica soli
  • 1 šoljica suncokretovog ulja
  • 2 lista lovora
  • komad svježeg đumbira od cca 5 cm
  • 2 zvjezdice anisa
  • 1 štapić cimeta

Priprema:

Pomiješajte čili pahuljice, biber u zrnu i so u zdjeli otpornoj na toplinu. Zagrijte ulje, lovor, đumbir, zvjezdasti anis i štapić cimeta u loncu na srednje jakoj vatri oko tri do četiri minuta ulje treba dosegnuti temperaturu od 120°C ili izgledati rijetko poput vode, pomalo svjetlucavo. Prelijte vruću mješavinu ulja preko smjese pahuljica čilija, pazeći da ulje ne prska. Lagano promiješajte i ohladite na sobnoj temperaturi. Čuvati u čistoj boci i u frižideru gdje može trajati i do mjesec dana, a možda i duže.

Izvor: Nezavisne.com

spot_img

Povezani postovi

Pogodila vas je sandžija? Evo šta ovaj narodni izraz stvarno znači

Izraz sandžija jedan je od mnogih narodnih izraza koji...

Uzimate antibiotik bez recepta? – Evo zašto je to jako opasno

Svjetska sedmica svjesnosti o antibioticima se već niz godina obilježava...

Ova biljka odlično pročišćava zrak u prostoriji: Ako odjeću sušite u kući, nabavite je

Naučnici iz NASA-e tvrde da sobne biljke mogu značajno...

Facebook Messenger uvodi HD videopozive i AI pozadine

Meta je najavila niz poboljšanja za svoju aplikaciju Facebook...