JP ceste Federacije Bosne i Hercegovine pristupile sanaciji odvoda na magistralnom putu M 17.1

/

JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine pod nadzorom Anesa Medunjanina, 30. 8. 2022. godine, pristupile su sanaciji odvoda na Magistralnom putu M17.1 gdje je započeto sa projektom proštopavanja slivnika i odvoda oborinskih voda duž magistralne ceste Žepče – Zavidovići – Živinice. Projekat podrazumijeva proštopavanje svih slivnika na dionici ceste od mosta na rijeci Gostović do raskrsnice s ulicom „Krivajskom“ a planirana je i ugradnja novih slivnih rešetki.

Vrijedno je napomenuti da je gradonačelnik Hašim Mujanović ranije uputio pisani zahtjev prema nadležnima za ozbiljne investicijske intervencije duž navedenog magistralnog puta, s obzirom da je ovo dugogodišnji problem sa kojim se Grad Zavidovići susretao.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović istakao je da se nada da će se ovako ozbiljan i odgovoran odnos zadržati i u budućnosti, navodeći da su JP Ceste Federacije BiH ozbiljno pristupile poslu te da zaslužuju sve pohvale.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...