MIZ Tešanj: Održana promocija projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

/

Sinoć je u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj održana promocija projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Opis nije dostupan

Na promociji  projekta  prisustvovali su građani općine Tešanj, kao i uvaženi gosti iz susjednih općina. Projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”, realizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Opis nije dostupan

Promotori projekta su bili dr. Dževad Hodžić, mr. Osman Lavić,  mr. Mensura Mujkanović, mr. Seid Eminović, a na promociji su se obratiti i muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević I glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

Opis nije dostupan

Projekat “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” prvi put će, kroz najsavremenije modalitete produkcije i prezentacije, ponuditi i kritički valorizirati bogat materijal sakupljen iz brojnih domaćih i međunarodnih muzeja, galerija, privatnih kolekcija, arhiva, instituta, biblioteka, a koji predstavljaju dinamičnu, složenu i sadržajnu društveno-političku historiju islama, islamske duhovnosti, kulture, nauke i umjetnosti na području Bosne i Hercegovine, u izazovima različitih historijskih epoha i u njenim doprinosima evropskoj i svjetskoj kulturi, duhovnosti i baštini.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...

Stariji sugrađani u fokusu: Odjeci Inicijative za kvalitetniji život u Tešnju

Na temelju istraživačkog teksta o potrebama penzionera, kojeg je...