Sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet čini kajganu još ukusnijim

/

Ako jajima dodate sok od limuna, kajganu ćete sigurno podići na viši nivo. Ovaj sok je ključan kako bi kajgana ispala posebno “pahuljasta”.

Albumin, proteinska struktura unutar jajeta, reagira s kiselinom iz limunovog soka u stvaranju čvršće unutrašnje strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja kuvaju, mjehurići zraka uzrokuju da postanu svjetlija i pahuljasta, rekla je Makenzie Bryson Jackson, nutricionistica.

Kako napraviti kajganu s limunovim sokom?

Pomiješate šest jaja s pola kašikice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i bibera. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Kada se ulje dovoljno zagrije dodajte smjesu u tavu i promiješajte. Pecite oko tri ili četiri minute.

Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače, piše Daily Star.

(24sata)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...

Probudili ste se umorni? Ove namirnice napunit će vas energijom

Loše ste spavali? Stručnjaci se slažu da bi san...