Sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet čini kajganu još ukusnijim

Datum:

Ako jajima dodate sok od limuna, kajganu ćete sigurno podići na viši nivo. Ovaj sok je ključan kako bi kajgana ispala posebno “pahuljasta”.

Albumin, proteinska struktura unutar jajeta, reagira s kiselinom iz limunovog soka u stvaranju čvršće unutrašnje strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja kuvaju, mjehurići zraka uzrokuju da postanu svjetlija i pahuljasta, rekla je Makenzie Bryson Jackson, nutricionistica.

Kako napraviti kajganu s limunovim sokom?

Pomiješate šest jaja s pola kašikice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i bibera. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Kada se ulje dovoljno zagrije dodajte smjesu u tavu i promiješajte. Pecite oko tri ili četiri minute.

Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače, piše Daily Star.

(24sata)

Povezani postovi
Related

Da li je u BiH dozvoljeno voziti u štiklama ili papučama? Evo šta kaže zakon

Otišli ste na more i baš vam se ne...

Kada nije poželjno koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vijekovima poznato i korišćeno u korist...

Pet namirnica koje treba da uvrstite u ishranu

Kombinacija namirnica koju odlučimo da konzumiramo nedjeljno ima veliku...

Koji je tačan broj jabuka koje bi trebalo da pojedete u toku dana

​Jabuke su odličan izvor prehrambenih vlakana koji pospješuje zdravlje...