Načelnik Mirnes Tukić ugostio mlade sportašice koje treniraju karate u Doboj Jugu

/

Kako su to naveli na svojoj Facebook stranici, općinski načelnik Mirnes Tukić u svom kabinetu ugostio je jučer uspješne mlade sportašice koje treniraju karate u Doboj Jugu, a koje su nedavno na Kupu održanom u Osijeku RHrvatska ostvarile značajne rezultate i donijele 8 medalja u Doboj Jug.

Nastavak je to u nizu uspješnih takmičenja gdje su ove mlade sportašice pokazale da se može biti izvrstan i u malim sredinama i ostvarivati velike uspjehe na sportskim terenima.

U nastavku donosimo izvještaj sa takmičenja preuzet sa profila Karate Doboj Jug:

“Dana 19.11.2022. godine 5 djevojčica u okviru reprezentacije Karate saveza ZDK nastupilo je na (izbornom takmičenju za ulazak u reprezentaciju R Hrvatske) “Kup Osijeka 2022”.

Kup se održao u sportskoj dvorani “Gradski vrt” u Osijeku na kojem je učešće uzelo 749 takmičara iz 76 klubova iz Hrvatske i BiH.

Reprezentacija KS ZDK u generalnom poretku klubova učesnica zauzela je 1. mjesto sa osvojenih 59 medalja od kojih je 35 osvojeno u katama, a 24 u borbama.

Pet djevojčica (Lejla, Ajsa, Berina, Merjem T.i Merjem H.) svojim pojedinačnim nastupima u katama osvojilo je ukupno 8 medalja i to svim takmičarima i trenerima Reprezentacije našeg Kantona, te upravi KS ZDK na postignutim rezultatima!

Odlazak na ovaj Kup financijski su podržali načelnik Mirnes Tukić i Općina Doboj Jug.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...