Željka Cvijanović imenovala deset članova kabineta od kojih četiri savjetnika

/

Nova članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izabrala je članove kabineta koji bi u narednom periodu, zajedno s njom, trebali biti dio tima koji će učestvovati u radu Predsjedništva.

Kada je riječ o savjetnicima, Cvijanović će ih imati ukupno četiri i to Sašu Aulića, Irenu Lukajić-Koricu, Borisa Tučića i Dragana Vukovića.

Vuković je i ranije obavljao funkciju savjetnika člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i to iz sektora za sigurnosnu politiku.

Također, Cvijanović će imati i nekoliko osoba u Kabinetu koje će se voditi kao saradnici. To su Đorđe Šarčević, Ivana Mojević te Milica Milidrag koja će imati ulogu saradnice i prevoditeljice.

Između ostalog, Cvijanović je imenovala i osobe koje će obavljati pozicije tehničkih sekretarica, a to su Bojana Bojić i Milena Jovović.

Većina članova kabineta koje je Cvijanović imenovala i ranije su činili članove kabineta kako člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine tako i predsjednika RS-a.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...