Stanovnici Željeznog Polja nemaju ambulantu ni za Dan državnosti, najavljuju nove proteste

/

Dan državnosti simbolično će biti obilježen u Željeznom Polju, čiji stanovnici su zbog ovog državnog praznika odlučili odgoditi proteste zbog činjenice da još nije riješeno pitanje ambulante u ovom naseljenom mjestu u sastavu općine Žepče.

“U srijedu je bilo 15 dana kako smo mi mještani Željeznog Polja, nas skoro 4.500, primorani putovati 15 kilometara u Begov Han kako bi ostvarili svoje osnovne zdravstvene usluge. Iako smo uvjeravani da ćemo usluge zdravstva dobiti vrlo brzo, to se nije desilo. Sada u školi trebaju da se školuju i liječe naša djeca. To nije humano. Prostorije škole koje nikada neće biti uslovne za ambulantu odabrane su kao konačno rješenje, jer oni koji su odabirali se, naravno, neće  liječiti tu, već u modernim i novim objektima, daleko od svoje djece koja pohađaju iste takve škole”, ističu nezadovoljni stanovnici Željeznog Polja.

Oni traže od nadležnih odgovore na sljedeća pitanja:

  • Da li je komisija odredila koja je najbolja lokacija za izgradnju nove moderne ambulante?
  • Da li ste obezbijedili sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju nove ambulante?
  • Da li ste obezbijedili sredstva za izgradnju nove ambulante?

Nikada niste odgovorili na ponudu Neska Bronje koja je uključivala zemljište, projekat i dio novca, jer ostatka novca nema i mi to znamo. Stanovnici Željeznog Polja ističu da će nastaviti svoju borbu.

“Nadležnima poručujemo, naša borba će se nastaviti pravno, inspekcijski i na sve druge načine, a advokat je kontaktiran. Kada je u pitanju privremena ambulanta, još ništa nije riješeno. Nije ni pripremljen prostor u kojem bi bila ambulanta, a kamoli nešto više”, ističe Kenan Sinanović iz Željeznog Polja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...