Pretresi u Tešnju i Jelahu zbog krivičnih djela osoba S.A. i O.M.

/

Dana 15.02.2023.godine, u vremenu od 09,00 do 10,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju te u ulici Kose, izvršili pretres vozila i objekata koje koristi S.A. (1998.) iz Tešnja.

Tom prilikom, policijski službenici su pronašli su i oduzeli jedan prazan okvir od automatske puške i jedan metak kalibra 7,9 mm.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

 

Dana 15.02.2023.godine u vremenu od 10,15 do 11,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju, te u ulici Titova, u Jelahu izvršili pretres vozila i objekata koje koristi O.M. (1997.) iz Tešnja.

Prilikom pretresa policijski službenici pronašli su i oduzeli četiri metka nepoznatog kalibra, dva laptopa, dva mobitel telefona marke “Samsung”, pet USB stikova i jednu memorijsku karticu.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...