MUP KS sankcionisao dvije osobe iz Hadžića zbog napada na Uzunovića na jučerašnjim protestima

/

MUP Kantona Sarajevo sankcionisao je dvije osobe koje su tokom jučerašnjih protesta ispred Parlamenta FBiH verbalno i fizički nasrtali na pojedine parlamentarce i članove nove federalne Vlade.

Kako stoji u saopćenju MUP-a KS 28. aprila, oko 17.00 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića bb, općina Centar, došlo je do narušavanja javnog reda i mira.

“Naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U., zastupnika u Parlamentu FBiH”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Dodaju da je intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident, te su ove dvije osobe zadržane na mjestu događaja.

“Pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića. K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka. U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv JRiM”, dodaje se u saopćenju.

Podsjećamo, nakon što je jučer zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH, okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Kako su prenijeli reporteri Klix.ba s mjesta događaja, prisutni su pljuvali i prijetili Uzunoviću te su ga polili vodom.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...

Bećirović sa primanjima od blizu 6500 KM skoro duplo više zarađuje od Vučića

Polemike o visini plaća političara u Bosni i Hercegovini...

170.000 mina još uvijek čeka da bude pronađeno

Ispred Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu danas je održana...