Tešanj: Po prvi put stipendije za učenike Mješovite srednje škole

/

Kako je objavljeno na službenim stranicama Mješovite srednje škole Tešanj po prvi put će ove godine biti realiziran projekat stipendiranja učenika koji upišu određena zanimanja u ovoj obrazovnoj instituciji.

Naime, Mješovita srednja škola, uz podršku privrednika s područja općine Tešanj, realizuje projekat po nazivom “Mješovita srednja škola i privrednici promovišu stipendiranje učenika za perspektivnije obrazovanje “.

Ovaj projekat podrazumijeva da učenici koji upišu određena zanimanja u Mješovitoj srednjoj školi, imaju priliku dobiti stipendije od tešanjskih privrednika.

Stipendije su predviđene za slijedeća zanimanja:

  • Stolar – 22 stipendije
  • Tehničar za obradu drveta – 16 stipendija
  • Modni tehničar – 8 stipendija
  • Operater na CNC mašinama – 5 stipendija
  • Operater za obradu plastike brizganjem – 3 stipendije
  • Automehaničar – 3 stipendije
  • Fitofarmaceut – 2 stipendije

Stipendije za učenike će obezbijediti slijedeće kompanije: Artisan, Napredak, Interproces, Imaco, Koala, Ganjgoline, TonyTex, DemTex, AC Školjić, Madi, Ćosićpromex

„Cilj ovog projekta je da se učenici koji ove godine upisuju prvi razred zainteresuju za određena zanimanja, te da im se olakša školovanje. Mladi su budućnost Tešnja i zaslužuju perspektivnije obrazovanje koje će im osigurati ljepšu budućnost i radna mjesta. Vjerujemo i nadamo se da ćemo u budućnosti imati i veći broj stipendija za naše učenike.“ – navode iz Mješovite srednje škole Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...

Aktiv plus slavi uspjeh: Nova lokacija za brzorastuću Agenciju

Iz Jelaha nam stiže još jedna inspirativna priča o...