Kasumović protiv Sinanovića: “Hrabri” ministre vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju

/

Nakon što je ministar policije Benjamin Sinanović povukao s dnevnog reda današnje sjednice Vlade Zeničko-dobojskog kantona odluku o imenovanju novog policijskog komesara tog kantona, gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI-KF Fuad Kasumović se u svojoj objavi “obrušio” na ministra Sinanovića.

Objavu prenosimo bez intervencija:

Tragom medijskog istupa “HRABROG” ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamina Sinanovića (SDP) koji je, između ostalog, poručio kako “Novog komesara MUP-a ZDK neće izabrati Fuad Kasumović”, dužan sam poručiti sljedeće…

Prije svega, “HRABRI” ministre, Vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju jer ste očigledno nesposoban i neuk kadar. Podsjećam vas da ste bili u mome uredu, zajedno sa premijerkom Amrom Mehmedić, kada smo razgovarali da kriminalni MUP vratimo u okvire normalnog funkcioniranja i u službu građana. Tada smo govorili da se podhitno mora smijeniti tadašnji komesar #Rusmir Šišić, te smo govorili da ćemo očistiti kriminalni MUP. Međutim, tom prilikom ste mi rekli da to ne smijete uraditi jer će vas Ramo Isak provozati u gepeku, zbog čega sam tada, izrevoltiran jer nemate hrabrosti, psovao i rekao j… te onaj ko te postavio na to mjesto.

Također, radite dugo u policiji pa bi trebalo da znate kako policijskog komesara ne postavlja gradonačelnik nego da postoji Nezavisni odbor koji provodi konkursnu proceduru, upućuje prijedlog ministru za imenovanje komesara i to prvorangiranog i drugorangiranog, a koji potom prijedlog upućuje Vladi ZDK koja donosi konačnu odluku. Ono za što danas niste imali HRABROSTI.

To što je Nermina Nikšića ucijenio Ramo Isak da zadržite kriminalni MUP, a što vi pokušavate sada opravdati kojekakvim budalaštinama, to možete tako pričati u svome selu iz kojeg dolazite. “HRABRI” ministre, sram te bilo, ne smiješ imenovati policijskog komesara, čovjeka sa impozantnom biografijom i dugogodišnjim radnim iskustvom u policiji. Takve ljude koje je postavio SDP, baš poput tebe, treba vam biti na sramotu.

I na kraju, a što je još jedna potvrda koliko si #HRABAR. Naime, slagao si javnost da si imao izdvojeno mišljenje prilikom Odluke o smjeni policijskog komesara Rusmira Šišića. To je čista laž! Ova Odluka donesena je jednoglasno, što najbolje govori o tvojoj HRABROSTI koje ti, očigledno je, itekako nedostaje.” objavio je Kasumović na svom Facebook profilu, prenosi zenicablog.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...