Organizatori 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj poručuju: “Ovo će biti najbolji i najposjećeniji Sajam dosad”

/

17.Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023.bit će održan od 27. do 30.09.2023. godine. U povodu nadolazećeg sajma danas je održana i press konferencija Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Ove godine sajam će biti održan na prostoru kompanije Kamelia u općini Doboj Jug i obuhvata 5.500 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 15.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Kako je prisutnima pojasnio Semir Kantić, Predsjednik OO Sajma ove godine se na sajmu očekuje 500 izlagača od čega je 66% domaćih a 34% stranih izlagača, te je istakao:

“Ovogodišnji izlagači su kompanije iz oblasti: metaloprerada, mašinska industrija, drvna industrija, auto-industrija, prehrambena industrija, građevinarstvo, elektroindustrija,  hemijska industrija, tekstilno-kožarska industrija, industrija iz oblasti ekologije, informacione tehnologije, industrija usluga, poljoprivredni sektor,  turizam, i kompanije iz javnog sektora.”

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina i ovogodišnji sajam će privrednicima ponuditi mogućnost B2B sastanci, a tu su svakako i zanimljiva predavanja, diskusije, prezentacije.

“Iz godine u godinu smo organizovali sajam, na način da smo pomjerali granicu sajma, u organizacionom, kadrovskom, finansijskom, političkom i svakom drugom smislu. Sada vidite da imamo novu lokaciju. Razlog nove lokacije je daleko bolji ambijent, daleko bolja priprema, kvalitetnije mogućnosti i vjerujte sajam privrede u Tešnju koji se održava na lokaciji kompanije Kamelia će bez ikakve dileme dosada biti najbolji sajam koji smo mi uspjeli da organizujemo” – kazao je Izudin Ahmetlić, u ime NO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Centralna panel diskusija ovogodišnjeg sajma bit će održana na temu: “Obnovljivi izvori energije” odnosno energetska efikasnost.

“Želimo da pratimo trend koji je zavladao svijetom, Evropom, da jednostavno vidimo kako i na koji način ćemo ovdje poboljšati svoju energetsku efikasnost i kako pojednostaviti te stvari. Tu će se tokom dva dana sajma održati bezbroj diskusija i dovodimo najeminentnije stručnjake iz tih oblasti kako bi objasnili privrednicima ali i običnom građanstvu kako da lakše i jednostavnije dođu do izvora obnovljive energije. ” – kazao je Edin Jabandžić, član UO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Mađarska, grad partner Živinice, a samu privrednu manifestaciju će podržati i pokrovitelji, kao i mnogobrojni sponzori.

“Mađarska je vrlo rado prihvatila status zemlje partnera sajma, jer je jedan od najvažnijih strateških ciljeva naše Vlade, povećanje nivoa investicija mađarskih kompanija u inostranstvu pri čemu Zapadni Balkan svakako spada među prioritetna tržišta, ” – istakao je između ostalog Krisztián Pósa, Ambasador Mađarske u BiH, koji je pojasnio da će osim privrednih mogućnosti tokom sajma biti prezentirane i mađarska kultura i tradicija.

Prisutnima se obratio i Began Muhić, gradonačelnik Živinica koji je istakao slijedeće:

“Želja nam je da pozitivne trendove koje bilježimo u svim segmentima društva nadograđujemo i nadopunjujemo i u narednom periodu. I ovo nam je dobra prilika i dobra šansa, da grad Živinice predstavimo onakav kakav on i jeste: sredina i grad poželjna za međunarodne i domaće investicije.”

Sajam privrede u Tešnju pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika, razmjenu informacija, iskustava i praksi.

 

Povezani postovi

Hasan Handžić: Pripremamo sistem za dodatne iskorake u poslovanju kroz budućnost

Bližimo se kraju još jedne kalendarske godine. Decembar je...

Hifa-Oil nastavlja stvaranje uvjeta za nove linije zračnog prijevoza:: Hifa-Oil i Lumiwings na Tuzlanskom aerodromu

Osim što operira na Sarajevskom aerodromu te uspostavom operacija...

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću advokatskih komora Evrope

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću...

Hifa-Oil i Ryanair potpisali ugovor o snabdjevanju jet gorivom za 2024. godinu

Kompanija Hifa-Oil nastavlja uspješnu saradnju s aviokompanijama koje operiraju...