Poznata kuharica tvrdi: Cijeli život pogrešno kuhate rižu, evo kako da ispadne savršena

/

Kuharica Poppy O'Toole podijelila je trik za kuhanje savršene riže. Ujedno je otkrila kako nije ljubiteljica mokre, suhe ili nezačinjene riže.

Mnogi smatraju da je priprema riže ponekad zahtijevan posao, no ova Michelinova kuharica ima odličan trik za savršenu rižu, svaki put.

Poppy kaže da je tajna savršenog pahuljastog obroka “zlatni omjer”, koji koristi za mjerenje riže i vode. Zlatni omjer, prema stručnjakinji, je jedna šoljica riže na jednu i po šoljicu vode.

– Ovako ja volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način koji mi je pokazala moja stara kolegica, Evelyn – kaže Poppy te započinje proces pranjem riže i potom je kuha tri minute. Zatim, nakon što prođu tri minute, skine lonac s vatre prije nego što ga pokrije poklopcem.

Kuharica ostavlja rižu poklopljenu, izvan vatre, 12 minuta.

– Nakon ovoga imate prekrasno skuhanu pahuljastu rižu – kaže Poppy.

Ona ipak ističe da metoda najbolje funkcionira s jasmin ili basamati rižom. Za smeđu rižu ili drugu rižu kratkog zrna potrebno je duže vrijeme kuhanja.

@poppycooks

This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Izvor: Faktor

spot_img

Povezani postovi

Žene, poslušajte stručnjake: Recite ‘zbogom’ farmerkama kada dođete u ove godine

Kupci su smatrali da moderni teksas jednostavno nije dobro...

Bosiljak, kralj ljekovitog bilja, sladak, mirisan i svilenkast

Sladak, svilenkast i mirisan, bosiljak s razlogom nosi titulu...

Doručak kao ključ uspješnog dana: Pronađite svoj omiljeni recept

Jutro je ono dragocjeno vrijeme kad biramo kako ćemo...

Jedna kašika jabukovog sirćeta prije spavanja: Pomaže kod čak 10 zdravstvenih problema

Jabukovo sirće koristi se u kuhanju, ali je njegova...