Prijem za najuspješnije muallime s područja Muftiluka zeničkog

/

U četvrtak, 05. oktobra 2023. godine, u okviru obilježavanja 111. godišnjice ilmijje, u Muftijstvu zeničkom organiziran je prijem za najuspješnije muallime s područja Muftiluka zeničkog za 2022/2023. mektebsku godinu.

Prijem koji je upriličio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organiziran je u čast sljedećih muallima: Edin-ef. Muharemović, Medžlis IZ Zenica, mr. Benjamin-ef. Hodžić, Medžlis IZ Žepče, Adnana Deari, Medžlis IZ Zavidovići, mr. Ismet-ef. Burajić, Medžlis IZ Maglaj, hafiz mr. Nermin-ef. Ibrahimović, Medžlis IZ Tešanj, Enver-ef. Gondžić, Medžlis IZ Teslić i Armin-ef. Hopić, Medžlis IZ Doboj.

Obraćajući se najuspješnijim muallimima muftija zenički čestitao je na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima, te je, između ostaloga, istakao da je za nas u Islamskoj zajednici mekteb najvažniji posao, jer se u mektebu odgajaju buduće generacije koje će nositi izazove i teret džemata i zajednice.

Prijemu je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu zeničkom Edin-ef. Kavazović.

Prijem za najuspješnije muallime, završen je dodjelom prigodnih poklona.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...