Ganić najavio: Novi ministar MUP-a ZDK je Emir Vračo

/

Nakon što je Skupština ZDK izglasala smjenu kantonalne vlade koju je jedanaest mjeseci predvodila premijerka Amra Mehmedić iz Bosanskohercegovačke inicijativa – Kasumović Fuad u narednih nekoliko dana doći će do prekomponovanja izvršne vlasti koju će predvoditi SDA koja će imenovati i novog mandatara, nakon čega će biti poznat i novi sastav Vlade ZDK i imena novih/starih ministara obzirom da je dogovoreno da stranke koje ostaju u vlasti sa SDA imaju pravo zadržati postojeća ministarska mjesta.

Ovim povodom kontaktirali smo predsjednika Gradskog odbora SDA Visoko Mirzu Ganića i zatražili informaciju o tome da li će neko od ministarskih mjesta pripasti SDA kadrovima iz Visokog i dobili potvrdan odgovor.

– Shodno zaključku GO SDA Visoko mi kao Gradska organizacija smo predložili gospodina Emira Vraču za ministra MUP-a ZDK. Lično smatram da je ovo strateško ministarstvo posebno za Visoko jer je to oblast u kojoj imamo puno posla koji je bitan za sigurnost naših građana i odlučne borbe sa velikom pošasti koja je zadesila Visoko a to je narkomanija. Ako Bog da 18.10. (srijeda) nas očekuje vanredna sjednica Kantonalnog odbora gdje čvrsto vjerujemo da će naš prijedlog biti i usvojen – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik GO SDA Visoko i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Uz ministricu finansija Dženanu Čišiju (DF) koja će zadržati funkciju i nakon formiranja nove Vlade ZDK, Emir Vračo će biti drugi ministar iz Visokog, a za očekivati je kako će neka značajnija funkcija pripasti i Vahidu Ramiću iz visočkog SBB-a obzirom da i ta stranka čini novu većinu i obzirom da su on i Omar Škaljo kao dva značajna zastupnika u Skupštini ZDK u velikoj mjeri učestovali u prekomponovanju vlasti u ZDK, piše visokoba

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...