Vladajuća koalicija u ZDK tvrdi da je stabilna i efikasna: Šta će na to reći Kasumović i Mehmedović?

/

Koordinacija političkih stranaka koje čine vlast u Zeničko-dobojskom kantonu večeras je održala sastanak nakon kojeg su poručili da je vlast stabilna i da će do kraja godine biti usvojen i budžet kantona.

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ZDK kao stranka sa najviše ruku u Skupštini kantona večerašnjim saopćenjem za javnost nakon održane koordinacije stranaka su kazali da je vlada pokazala visok stepen funkcionalnosti i efikasnosti u radu.

“Potvrda tome je i rekordno brza izrada najvažnijeg kantonalnog dokumenta, Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2024. godinu na kojem su u posljednjih četrdeset dana radili premijer i ministri zajedno sa saradnicima u Vladi ZDK. Važno je naglasiti da će Budžet za 2024. godinu biti usvojen u ovoj godini, nakon čega slijedi izrada programa utroška i realizacije brojnih kapitalnih projekata na području ZDK”, stoji u saopćenju za javnost KO SDA ZDK.

Dodaju da je primarni cilj Vlade ZDK da sredstva iz Budžeta budu dostupna čim prije svim subjektima na području ZDK kao i građanima, da se krene u realizaciju značajnih kapitalnih projekata, kako Kantona, tako i gradova i općina iz ZDK koji su kandidirali projekte iz svojih lokalnih zajednica.

“Uporedo s izradom Budžeta, nova Vlade ZDK, ostvarila je kontakte sa socijalnim partnerima sa kojima se vodi svakodnevni dijalog u cilju transparentnog rada izvršne vlasti i konstantnog poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u ZDK u skladu s rastom životnih troškova”, dodaju.

Na kraju su naveli da Koordinacija vladajuće koalicije u ZDK ocjenjuje dosadašnji rad Skupštine ZDK i Vlade ZDK vrlo uspješnim čemu je doprinijela i kvalitetna međusobna komunikacija i uvažavanja partnera koji se po potrebi i na dnevnoj osnovi dogovaraju.

Prije nekoliko dana gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je najavio formiranje nove vlade, a prije toga i nove većine u Skupštini ZDK.

Iako se ništa nije promijenilo u proteklom periodu od formiranja aktuelne vlade koja traje nešto više od dva mjeseca, bit će zanimljivo pratiti dalja dešavanja s obzirom da je svoje djelovanje u ZDK s najavom formiranja nove stranke intenzivirao i Šemsudin Mehmedović, piše klix.

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...