Ministar Mirza Mušija ugostio dobitnike nagrada rektora Univerziteta u Zenici

/

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija ugostio je dobitnike nagrade rektora Univerziteta u Zenici za najbolji uspjeh, učešće i aktivnosti u toku studija na sva tri studijska ciklusa u akademskoj 2022/2023. godini.

Prijemu u uredu premijera prisustvovali su dobitnici nagrade Ragib Pugonja, doktor medicine, Edin Kohnić, inženjer softverskog inženjerstva, Amila Mehić, diplomirani inženjer mašinstva, Adnan Spahić, diplomirani ekonomista, Zerina Polimac, diplomirani pravnik, Mirza Imamović, magistar prava i Borislav Jeličić, doktor pravnih nauka.

Prijemu zbog privatnih obaveza nisu prisustvovali Lea Kokorović, profesor matematike i informatike i Merima Muratović, diplomirani profesor arapskog jezika i književnosti te Amar Ćatović, magistar studijskog programa Softversko inženjerstvo.

Ministar Mušija uputio je čestitke dobitnicima nagrada, rekavši da su oni svijetli primjer posvećenosti obrazovanju i nauci, uz zahvalu na svemu što rade i čime doprinose napretku cjelokupnog društva.

– Vlada prepoznaje i podstiče akademski i naučni rad, jer je znanje jedna od osnovnih poluga razvoja. I dalje će biti podržavani, jer su ovo snage koje trebaju preuzeti poluge u društvu, ali i kako bismo jačali nastavni kadar na Univerzitetu u Zenici – rekao je ministar Mušija.

U ime dobitnika nagrade, ministru Mušiji i pomoćniku ministra za visoko obrazovanje Arnelu Kalušiću, na prijemu se zahvalila Zerina Polimac, rekavši da je ova nagrada i podrška institucija motivišu da nastavi akademsku karijeru.

-Ovakvi sastanci su veoma korisni, jer mogu doprinijeti kako ministarstvu da poboljša svoj rad, tako i nama da iznesemo svoje potrebe koje će, vjerujem, nekada biti pretočene u praksu – rekla je Polimac.

Borislav Jeličić iz Banjaluke je na Pravnom fakultetu u Zenici završio drugi i treći ciklus studija, a dobitnik je nagrade rektora kao doktor pravnih nauka sa ostvarenih 10,4 boda.

-Imao sam srdačan prijem i zato sam se odlučio da ovdje završim i doktorski studij. Uživao sam odličnu podršku profesora i drugih kolega i upoznao razne principe rada, što mi je pomoglo u mom profesionalnom pristupu jer se trenutno bavim advokaturom – rekao je Jeličić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...