Vladajuća koalicija u ZDK tvrdi da je stabilna i efikasna: Šta će na to reći Kasumović i Mehmedović?

/

Koordinacija političkih stranaka koje čine vlast u Zeničko-dobojskom kantonu večeras je održala sastanak nakon kojeg su poručili da je vlast stabilna i da će do kraja godine biti usvojen i budžet kantona.

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ZDK kao stranka sa najviše ruku u Skupštini kantona večerašnjim saopćenjem za javnost nakon održane koordinacije stranaka su kazali da je vlada pokazala visok stepen funkcionalnosti i efikasnosti u radu.

“Potvrda tome je i rekordno brza izrada najvažnijeg kantonalnog dokumenta, Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2024. godinu na kojem su u posljednjih četrdeset dana radili premijer i ministri zajedno sa saradnicima u Vladi ZDK. Važno je naglasiti da će Budžet za 2024. godinu biti usvojen u ovoj godini, nakon čega slijedi izrada programa utroška i realizacije brojnih kapitalnih projekata na području ZDK”, stoji u saopćenju za javnost KO SDA ZDK.

Dodaju da je primarni cilj Vlade ZDK da sredstva iz Budžeta budu dostupna čim prije svim subjektima na području ZDK kao i građanima, da se krene u realizaciju značajnih kapitalnih projekata, kako Kantona, tako i gradova i općina iz ZDK koji su kandidirali projekte iz svojih lokalnih zajednica.

“Uporedo s izradom Budžeta, nova Vlade ZDK, ostvarila je kontakte sa socijalnim partnerima sa kojima se vodi svakodnevni dijalog u cilju transparentnog rada izvršne vlasti i konstantnog poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u ZDK u skladu s rastom životnih troškova”, dodaju.

Na kraju su naveli da Koordinacija vladajuće koalicije u ZDK ocjenjuje dosadašnji rad Skupštine ZDK i Vlade ZDK vrlo uspješnim čemu je doprinijela i kvalitetna međusobna komunikacija i uvažavanja partnera koji se po potrebi i na dnevnoj osnovi dogovaraju.

Prije nekoliko dana gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je najavio formiranje nove vlade, a prije toga i nove većine u Skupštini ZDK.

Iako se ništa nije promijenilo u proteklom periodu od formiranja aktuelne vlade koja traje nešto više od dva mjeseca, bit će zanimljivo pratiti dalja dešavanja s obzirom da je svoje djelovanje u ZDK s najavom formiranja nove stranke intenzivirao i Šemsudin Mehmedović, piše klix.

 

 

Povezani postovi

Demant na saopštenje Naše stranke od 18.02.2024.

S obzirom na nedavno saopštenje Naše stranke objavljeno na...

Neke finansirale stranke, a neki sami sebe: Političari na društvene mreže potrošili stotine hiljada maraka

Društvene mreže su postale apsolutni hit među političarima, a...

Dogovor lidera kratko trajao, Izborni zakon prva žrtva

Nekoliko dana nakon što su lideri političkih partija koje...

NES ZDK – Spala stranka na tri slova?!

Raspad Kantonalne organizacije NES Zeničko-dobojskog kantona je počeo mjesec...