Policija u Sarajevu oduzela vozilo vozaču koji je imao čak 75.000 KM neplaćenih kazni

/

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastavljaju sa realizacijom svakodnevnih aktivnosti među kojima je i oduzimanje vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju.

U utorak, 5. decembra u 14:00 sati u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali motorno vozilo “VW Transporter”, vlasništvo A.B., a kojim je upravljao Ć.R., rođen 1994. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 75.634,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od 29-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i deponovano na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...